Notkia luonnoltaan

Vanhojen kuvien lähde: SLS-arkisto

Pohjanmaalta ympäri Suomen.

Kotiosoitteemme sijaitsee alunperin Isossakyrössä, mutta me olemme siellä missä tarve ja tekijätkin – oikeassa paikassa. Vakituisesti meitä löytyy jo ympäri Suomen: Tampereelta, Turusta, Vaasasta…

 

Pelkkää etua

Tavoitteemme on parantaa asiakasyrityksen tuottavuutta tietohallinnon ja liiketoimintajohdon asiantuntijapalveluiden avulla. Meiltä saat asiantuntijuutta omaan käyttötarpeeseesi sopivana, heti tai hetken päästä, lyhyeksi tai pidemmäksi aikaa. Mukaan on vuosien varrella lähtenyt jo kattava joukko eri alojen asiantuntijoita, ja kasvatammekin osaamistamme jatkuvasti asiakkaan tarpeen mukaan.

Mitä sinä tarvitset?

Sinä maksat vain tehdystä työstä. Notkia IT Oy on riskitön yhteistyökumppani, sillä hankit vain tarvitsemasi palvelun, sen sijaan että sitoutuisit pitkiin sopimuksiin tai työsuhteisiin.

Notkialaiset omin sanoin…

Omin sanoin:

Jarkko Rintaluoma, vanhempi konsultti
Mikä johdatti sinut aikoinaan taloon?
— Kiinnostus yrittämiseen ja halu päästä tapaamaan erilaisia asiakkaita sekä haastamaan itseään asiakaslupauksilla.

Mitä teet Notkialla?
— Työskentelen vanhempana konsulttina erilaisissa tietohallintojohtamisen tehtävissä ja tällä hetkellä pääasiassa terveydenhuollon toimintaympäristössä. Työsarkaa ovat projekti- ja hankejohtaminen sekä erilaiset suunnittelu- ja kehittämistehtävät.

Minkälaisia asiakkaan ongelmia yleensä ratkot?
— Missä asiakas – sielläkö ongelma? Minusta asiakkailla ei ole ongelmia, enkä ole ollenkaan hyvä ongelmien kaivelussa. Sen sijaan haluan nähdä erilaisia kehityskohteita ja hyötypotentiaaleja sekä pyrkiä siinä hyväksi, että osaan analysoida niitä ja osoittaa käytettävissä olevia resursseja oikein hyötyjen aikaansaamiseksi.

Mitä omasta mielestäsi tuot teidän työyhteisöön/asiakkaillesi?
— Työyhteisöön pyrin tuomaan tiimihenkeä ja tukea kollegoille, mutta saan sitä myös vähintäänkin samalla mitalla takaisin. Asiakkaille pystyn jakamaan kokemusta ja siinäkin on positiivinen kierre. Mitä enemmän jaat, sitä enemmän sitä karttuu.

Onko urallasi sattunut mitään mieleenpainuvaa tapahtumaa tai kommellusta, josta voisit kertoa?
— Toki, erityisesti firman alkumetreillä sattui kaikenlaista, kuten se, että koko yritys katosi toimitusjohtajan muuttokuormassa. Onneksi tärkeät paperit myöhemmin löytyivät. Yhteiset työporukan tilaisuutemme ovat aina erityisen hauskoja ja niistä tarinoita riittää. Mieleenpainuvia ovat myös ne tilanteet kun vaikkapa sairaalaympäristössä oivaltaa jonkin sovelluskohteen, jossa tietotekniikalla voi tuoda vielä jotakin aivan uutta potilaan hoidon kehittämiseen.

Mitä arvostat Notkiassa?
— Työkavereita ehdottomasti – huipputyyppejä ja loistavia tiimipelaajia kaikki.Omin sanoin:

Tuija Länsisalmi, ITSM-konsultti
Notkiasti myös etänä
Tuijan toi Notkiaan ihmiset.
— Olin jo aikaisemmin työskennellyt Samin ja Sampon kanssa, joten tiesin millaisia ihmisiä he ovat ja tunsin heidän tapansa tehdä töitä. Toinen syy oli se, että täällä voin työskennellä täysin etätyöläisenä ja tehdä juuri sitä työtä mistä tykkään – siellä missä tykkään.

Ratkaisuja asiakkaan tarpeisiin
Tuijan päivät täyttyvät ITSM-konsultointihommista.
— Haluan tehdä ratkaisuja, joka helpottavat niin asiakkaan työtä kuin heidän päivittäisiä prosessejaankin. Esimerkkinä vaikka IT-osaston omien tukipyyntöjen hallinnan parantaminen tai kokonaan uuden luonti.
— Käytännössä työ on sitä, että käyn asiakkaan luona ensin määrittelypalaverissa ja sen jälkeen toteutan heille teknisen toteutuksen etänä tai paikan päällä.

Tuija on hyvä työssään ja kuuntelee asiakasta.
— Minua on helppo lähestyä ja autan mielelläni kun apua tarvitaan. Notkialla arvostan erityisesti sitä, että työntekijä otetaan huomioon. Ihmiset täällä ovat sellaisia, joilla ei pallo putoa kesken kaiken vaan kaikki suoritetaan loppuun asti. Kentältä kuuluu koko ajan hyvää palautetta. Ja se, että olemme harvoja yrityksiä, jotka ovat oikeasti vielä joustavia eli notkeita. Jos asiakas soittaa tänään, voin jo huomenna olla työn kimpussa eikä tarvitse odotella eri tahojen toimenpiteitä.

Sisukas plikka, mutta vähän kovaääninen…
Firman virkistysreissuista on myös Tuijalla hauskoja muistoja.
— Olin tässä vaiheessa vielä firman ainoa nainen ja en ollut kovin innoissani, kun lähdimme ajamaan panssarivaunuja ja Sisu-rekkoja. Kiljuin oman ajovuoroni metsässä alusta loppuun ja tämän lisäksi haukuin pomoni Sampon. Sami yritti auttaa nauramalla, mutta lopulta Jarkko oli hyvä rauhoittaja, kun tuntui että kaadan rekan. En yltänyt kytkimiin eikä oikein voimakaan riittänyt hommaan, mutta huusin kuin hullu. Selvisin hengissä ja loppujen lopuksi minulla oli tosi hauskaa. Reissun jälkeen olen kyllä muistanut hokea miehelleni ja muille tutuille, että arvaappas kuka on ajanut T-55 panssarivaunulla ja Sisu A-45 rekalla, nauraa Tuija.
Notkia IT perustettiin


Sampo
Viljanmaa

Jarkko
Rintaluoma
2010
1. asiakas: Vacon
2010
yhteistyö Efecten kanssa
2011
Sami mukaan
2012
Integraatio-asiantuntija ABB:n projektiin
2013
Tuija Notkialle
2013
Tuija yrittää kaataa Sisu-rekan virkistys­päivillä
2014
Tekeminen lisääntyy ja henkilöstö kasvaa
2015
Liikevaihto yli 500 000
2015
Henkilöstön virkistys­matka Wieniin
2015
Yhteistyö Goforen kanssa alkuun
2016
10. henkilö töihin (Mika)
2016
Virkistys­päivillä traktori­ajelu Isossa­kyrössä…
…ja Kyrö Distillery Companylla
2016
Tiina toimariksi
2017
1. Myyntihenkilö Minttu
2017
Yhteistyö Sympan kanssa alkaa